ORDU / ÇATALPINAR - Hacı Ali Eriş Anadolu İmam Hatip Lisesi

TARİHÇEMİZ

Çatalpınar ilçemizin önde gelen hayırseverlerinden Ali ERİŞ, Kur'an Kursu açmak düşüncesiyle yaptırmış olduğu binayı önemine binaen içinde İmam Hatip bölümü de olması şartıyla geçici olarak Milli Eğitim Bakanlığının hizmetine tahsis etmiştir. İşte o gün ilçe de lise eğitimi tek çatı altında verilmeye başlanmıştır. 1991 yılında Çatalpınar Çok Programlı Lisesi, bünyesinde İmam Hatip Lisesi de bulunarak Türkiye Diyanet Vakfına ait olan bu binada eğitim-öğretime başlamıştır. Ali ERİŞ'in de desteğiyle zor şartlara rağmen varlığını devam ettirmiştir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Çatalpınar Çok Programlı Lise bünyesinden ayrılarak müstakil bir kurum olan İmam Hatip Lisesi aynı binada eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

2013-2014 eğitim-öğretim yılından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar kurum müdürlüğünü Nedayi ÖMEROĞLU yürütmüştür. Nedayi ÖMEROĞLU'ndan sonra Ahmet SARIDİKEN müdürlüğe vekâlet etmiştir.2019 Ekim ayından itibaren okulumuza müdür olarak atanan Şükrü EBREM halen görevine devam etmektedir.

Okulumuz 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, ortaokulda 88 erkek 60 kız, lise de ise 48 erkek 58 kız toplam 254 öğrenci; 3 idareci 19 öğretmenle eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuz gerek ortaokul gerekse lise bölümünden LGS, TYT-AYT sınavlarıyla bir üst kurumlara yerleştirdiği öğrencilerle ilçemizin gurur kaynağı olmuştur.

Yayın: 06.08.2020 - Güncelleme: 06.08.2020 12:08 - Görüntülenme: 298